Istra je poznata po svojim ljepotama koje se ne kriju samo u njenoj raskošnosti prirode, povijesti i kulture, već i u njegovanju tradicije i domaćih proizvoda. Upravo sve navedeno vrijednosti su koje sačinjavaju same temelje gastronomije Cotton Club Restoran & Bar u Poreču, a jedna od posebnosti njihove kuhinje jest njihovo domaće zeleno tekuće zlato. Riječ je, naravno, o maslinovom ulju – osnovnoj namirnici koja sačinjava njihova najfinija jela!

Upravo studeni predstavlja maslinarima najveći izazov – riječ je o mjesecu kada se obiru plodovi masline i kada se vide konačni rezultati cjelogodišnjeg njegovanja maslina. Cotton Club Restoran & Bar za potrebe svoje kuhinje, ali i prodaje, uzgaja vlastite masline – temelje njihovog BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje nastaje tradicijom gnječenja i cijeđenja ploda masline.

Ovih dana je u Cotton Club Restoran & Bar završila berba maslina, a razvojem tehnologije, izumljeni su i učinkoviti strojevi za obiranje plodova maslina – radi se o samohodnom automatskom tresačem koji za manje od minute pobere stablo maslina. Stroj funkcionira tako da trešnjom bere masline, a lišće odvaja od ploda. Navedeni stroj uvelike olakšava posao beračima koji se ubrzo mogu samo prepustiti stvaranju novih gastronomskih specijaliteta čiji se temelji kriju upravo u domaćem maslinovom ulju. Svakako treba naglasiti i kako Cotton Club Restoran & Bar vrši uslugu branja i odvajanja lišća strojem za defolijaciju te nudi najam samohodnog automatskog tresača maslinarima koji raspolažu velikim maslinicima.

Cotton Club Restoran & Bar uistinu brine za postizanje potpunog zadovoljstva svih gostiju i bira samo najbolje za svoja najfinija jela koja Vas čekaju na kušanje u Poreču!