Specijaliteti od ribe i morskih plodova

Mediteranske delicije uvijek predstavljaju vrhunske tanjure i senzacionalne okuse. Naravno, isto mora imati temelje u svježim namirnicama obrađenim i pripremljenim na najbolji način. Upravo navedeno Vas čeka u Cotton Club Restoran & Bar  morskim specijalitetima.
Bogata povijest Istre počiva na tradicionalnim gastronomskim temeljima najrazličitijih specijaliteta od ribe i morskih plodova. Kako biste otkrili sve najukusnije morske nijanse istarske povijesti, svakako se prepustite čarima delicija koje će za Vas pripremiti chefovi ovoga bisera u Poreču.
Njegujući tradiciju, povijest i same gastronomske temelje, Cotton Club Restoran & Bar Vam nudi najrazličitije i uistinu bogate okusom morske recepte. Morski plodovi u kombinaciji s raznom tjesteninom dok se međusobno sjedinjavaju njihove nijanse i izvlače upravo najbolje iz ovih bogatih namirnica, ka...Pročitaj još


Istra – najbolja maslinarska regija u svijetu

Istra je poznata po svojim tradicijskim vrijednostima – prekrasna netaknuta priroda, kristalno more, bogata povijest i kultura, kao i nevjerojatni okusi vina i maslina. Bogatstvo kojim Istra u svojem ruhu raspolaže, uistinu je zadivljujuće, a njen zavičaj starina, ljepota i zdravlja, rado će Vas ugostiti i primiti u svoje naručje. 
Osim što je Istra toliko poznata po svojim tradicijskim vrijednostima, ona ima i jednu uistinu laskavu titulu. Nesumnjivo je da njena ljepota ostavlja bez daha, jednako kao što maslinovo ulje stvara upravo one note koje su nedostajale konačnom tanjuru. Dobrodošli u Istru – najbolju maslinarsku regiju u svijetu! 
Grančica masline predstavlja simbol mira, a njena dugovječna stabla neraskidivo su vezana s Mediteranom i samom Istrom. Korijeni tradicije maslinarstva u Istri sežu još u davna...Pročitaj još


Uzgoj vlastitih maslina kao temelj najfinijih jela

Istra je poznata po svojim ljepotama koje se ne kriju samo u njenoj raskošnosti prirode, povijesti i kulture, već i u njegovanju tradicije i domaćih proizvoda. Upravo sve navedeno vrijednosti su koje sačinjavaju same temelje gastronomije Cotton Club Restoran & Bar u Poreču, a jedna od posebnosti njihove kuhinje jest njihovo domaće zeleno tekuće zlato. Riječ je, naravno, o maslinovom ulju – osnovnoj namirnici koja sačinjava njihova najfinija jela!

Upravo studeni predstavlja maslinarima najveći izazov – riječ je o mjesecu kada se obiru plodovi masline i kada se vide konačni rezultati cjelogodišnjeg njegovanja maslina. Cotton Club Restoran & Bar za potrebe svoje kuhinje, ali i prodaje, uzgaja vlastite masline – temelje njihovog BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje nastaje tradicijom gnječenja i cijeđenja ploda maslin...Pročitaj još


Bogatstvo raznolikosti gastronomije i vrhunskog gina

Raznovrsnost menija jedna je od glavnih karakteristika koja valja biti prisutna na uistinu bogatoj gastronomskoj sceni – raznolikost okusa, bogatstvo boja i neodoljivih mirisa, kao i savršeno usklađene namirnice čije si nijanse međusobno komplementiraju i stvaraju pravu ekstazu najboljih gastronomskih okusa. Upravo sve navedeno možete pronaći u Cotton Club Restoran & Bar!
Raznolikost i bogatstvo njihovih specijaliteta na meniju čine uistinu nevjerojatnu ponudu koja će zadovoljiti sva istančana nepca i njihove okusne pupoljke. Razna mesna i riblja jela, pripremaju se na najrazličitije načine kako bi se zadovoljila svaka gastronomska težnja, ali i kako bi se istaknule sve nijanse navedenih jela. Uvijek rado je birana i njihova domaća tjestenina – ručno izrađena, savršeno čuva svoje najvrjednije kvalitete i nijanse, kao i krajnji okus k...Pročitaj još


Gin na naš način

Cotton Club Poreč, kultno mjesto u samom srcu jednog od najpopularnijih istarskih destinacija, u svojoj bogatoj ponudi, osim ukusnih gastronomskih specijaliteta uključuje i brojna vrhunska pića, a jedno od njih je i gin. Osvježavajući i popularni gin-tonic, u Cotton Clubu se priprema na poseban i originalan način, a pritom se koriste poznate marke ginove, između ostalih Bulldog gin, ekskluzivne engleske marke gina, čije destilerije datiraju više od 250 godina.
U Cotton Clubu pronaći će se na desetke raznih vrsta najboljih ginova, a za posebne pripravke ovog vrhunskog osvježavajućeg pića, Cotton Club koristi začinsko bilje iz vlastitog bio uzgoja. Bio uzgoj začinskog bilja, osim za napitke, koristi se i za pripremu ukusnih gastronomskih delicija Cotton Cluba. U skladu s ritmovima prirode, Cotton Club uzgaja brojne domaće arome istarskog kraja, od bosiljka,...Pročitaj još