Uzgoj vlastitih maslina kao temelj najfinijih jela

Istra je poznata po svojim ljepotama koje se ne kriju samo u njenoj raskošnosti prirode, povijesti i kulture, već i u njegovanju tradicije i domaćih proizvoda. Upravo sve navedeno vrijednosti su koje sačinjavaju same temelje gastronomije Cotton Club Restoran & Bar u Poreču, a jedna od posebnosti njihove kuhinje jest njihovo domaće zeleno tekuće zlato. Riječ je, naravno, o maslinovom ulju – osnovnoj namirnici koja sačinjava njihova najfinija jela!

Upravo studeni predstavlja maslinarima najveći izazov – riječ je o mjesecu kada se obiru plodovi masline i kada se vide konačni rezultati cjelogodišnjeg njegovanja maslina. Cotton Club Restoran & Bar za potrebe svoje kuhinje, ali i prodaje, uzgaja vlastite masline – temelje njihovog BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje nastaje tradicijom gnječenja i cijeđenja ploda maslin...Pročitaj još


Bogatstvo raznolikosti gastronomije i vrhunskog gina

Raznovrsnost menija jedna je od glavnih karakteristika koja valja biti prisutna na uistinu bogatoj gastronomskoj sceni – raznolikost okusa, bogatstvo boja i neodoljivih mirisa, kao i savršeno usklađene namirnice čije si nijanse međusobno komplementiraju i stvaraju pravu ekstazu najboljih gastronomskih okusa. Upravo sve navedeno možete pronaći u Cotton Club Restoran & Bar!
Raznolikost i bogatstvo njihovih specijaliteta na meniju čine uistinu nevjerojatnu ponudu koja će zadovoljiti sva istančana nepca i njihove okusne pupoljke. Razna mesna i riblja jela, pripremaju se na najrazličitije načine kako bi se zadovoljila svaka gastronomska težnja, ali i kako bi se istaknule sve nijanse navedenih jela. Uvijek rado je birana i njihova domaća tjestenina – ručno izrađena, savršeno čuva svoje najvrjednije kvalitete i nijanse, kao i krajnji okus k...Pročitaj još


Gin na naš način

Cotton Club Poreč, kultno mjesto u samom srcu jednog od najpopularnijih istarskih destinacija, u svojoj bogatoj ponudi, osim ukusnih gastronomskih specijaliteta uključuje i brojna vrhunska pića, a jedno od njih je i gin. Osvježavajući i popularni gin-tonic, u Cotton Clubu se priprema na poseban i originalan način, a pritom se koriste poznate marke ginove, između ostalih Bulldog gin, ekskluzivne engleske marke gina, čije destilerije datiraju više od 250 godina.
U Cotton Clubu pronaći će se na desetke raznih vrsta najboljih ginova, a za posebne pripravke ovog vrhunskog osvježavajućeg pića, Cotton Club koristi začinsko bilje iz vlastitog bio uzgoja. Bio uzgoj začinskog bilja, osim za napitke, koristi se i za pripremu ukusnih gastronomskih delicija Cotton Cluba. U skladu s ritmovima prirode, Cotton Club uzgaja brojne domaće arome istarskog kraja, od bosiljka,...Pročitaj još


Cotton Club Restoran & Bar – sezona vrganja donosi nove i ukusne delicije

Kraj ljeta i početak prvih jesenskih dana, svakako sa sobom donosi nove gastronomske težnje. Kako biste ispred sebe dobili inovativne i uistinu divne delicije koje će Vas omamiti mirisom, osvojiti bojama, zadiviti teksturom i zavesti okusom, treba naglasiti kako se restoran prvo treba opskrbiti kvalitetnim i vrhunskim namirnicama koje će činiti temelje tih delicija. Tako ovi dani donose početak sezone vrganja – cijenjene gastronomske delicije koja svojim jedinstvenim okusima začini svaki tanjur.
Cotton Club Restoran & Bar u Poreču, vrlo je pažljiv pri odabiru ove namirnice koja predstavlja jednu od najcjenjenijih gljiva gastronomske scene. Upravo zato, restoran stavlja naglasak da u svojoj kuhinji koriste domaće, istarske vrganje svojih lokalnih berača. Istarska tradicija s notama modernog i luksuznog, temelj je njihovih tanjura koji se savršeno ...Pročitaj još


Rapsodija istarskih delicija

U Cotton Clubu, mjestu na kojem se spajaju skladni okusi najnovijih suvremenih receptura i autentičnih istarskih specijaliteta, restoran je s dugogodišnjim iskustvom u pripremi najboljih gastronomskih jela. Osim klasične ponude, koja uključuje raznolike okuse Istre i Mediterana, Cotton Club posebnu pozornost posvećuje odabiru najsvježijih namirnica kako bi Vam omogućio nezaboravno gastronomsko iskustvo s originalnim istarskim pečatom. Između ostalog, priprema sezonskih istarskih namirnica jedna je od omiljenih kreacija iskusnih chefova ovog renomiranog porečkog restorana. Tako primjerice u proljeće možete okusiti razne ukusne delicije sa šparogama, a u jesenske dane, kada se istarskim poluotokom šire intenzivni mirisi neizostavnih tartufa, mogu se okusiti originalne recepture ovog „istarskog dragulja“. Još jedna specijalnost istarske ...Pročitaj još