BIO uzgoj začinskog bilja

U prestižnom porečkom restoranu, poznatom po vrhunskim specijalitetima, koriste se začini proizvedeni na prirodne načine bez aditiva. Preuzeti iz mediteranskog nasljeđa, u Istri se oduvijek koristilo domaće maslinovo ulje, ružmarin, bosiljak ili češnjak, koje je u Cotton Clubu postalo sinonim dobro začinjenog jela. Vodeći brigu prvenstveno o kvaliteti namirnica i vrhunskom okusu, Cotton Club na ovaj način u svoju bogatu ponudu raznih originalnih receptura koje prate najnovije svjetske gastronomske
trendove, uključuje i ono najbolje od istarskog kraja.
Maslinovo ulje, eliksir koji se u Istri uzgaja stoljećima, prirodan je antioksidans prepun vitamina i nezasićenih masnih kiselina, koji štiti zdravlje cjelokupnog organizma.
Domaći začini uzgajani su također na prirodni način, a tipične mediteranske arome ružmarina ili bosiljka savr&...Pročitaj još


Cotton Club – Tatarski odrezak od tune

U Cotton Clubu, mjestu najraznolikijih aroma i originalnih okusa, pripremani specijaliteti oduševljavaju svojim ukusnim i svježim mirisima, a jedno od takvih primamljivih jela je i tatarski odrezak od tune.

Ovaj ekskluzivni recept sačinjen od sirovog nasjeckanog i začinjenog odreska, ljetni je specijalitet koji mami svojom egzotikom i zanimljivom poviješću. Legenda kaže kako naziv tatarski potječe od nomadskog naroda iz ruskih stepa – Tatara, koji su omekšano konjsko meso jeli sirovo. Zanimljivost je da meso nije bilo uobičajena namirnica starih nomadskih naroda Tatara, koji su morali prilagođavati stepskim uvjetima, pa su sirovo meso sjekli na komadiće kako bi se lakše moglo probaviti. Najvjerojatnije su upravo Tatari, ta vrijeme pohoda u 13.st. dovezli u Europu ovaj specifičan recept koji danas uživaju mnogi ljubitelji mesnih sp...Pročitaj još


Gastronomski užitak za pamćenje

Užitak za pamćenje – prilično je visok cilj za postaviti si ovoga ljeta. Bilo da se radi o užitku topline i sunca, prekrasnog pogleda koji se proteže ispred vas ili ljepotama istarskih gradova – koji god užitak tražite, svakako ćete ga pronaći u Poreču. Ako još tome dodamo i jedinstveni gastronomski užitak – cijelo ljeto će uistinu biti za pamćenje! 
Već istančana nepca prilično izbirljivo tragaju za novim okusima i ekstazama. Kako ih ne biste razočarali, svakako se zaputite u Cotton Club – Restoran & Bar Poreč! Profinjen i topao ambijent koji vas uistinu vodi kroz nezaboravno gastronomsko iskustvo, ono je čega se chefovi drže prilikom kreiranja istarske tradicije na tanjuru. Izjednačavajući tradiciju s notama modernizma i luksuza, jela su na razini prave umjetnosti koja se savršeno sjedinjuje s domaćim masli...Pročitaj još


Gastro užitci Cotton cluba

U samom srcu Poreča, na ulazu u drevni Decumanus, pronaći ćete mjesto gastronomskih
delicija koje Vam pruža Cotton club. Mjesto na kojem se spajaju autentična istarska
kuhinja i originalne recepture vještih chefova ovog elitnog mjesta, pronaći ćete
najukusnije specijalitete koji će oduševiti i najzahtjevnije nepce. Iz bogate ponude Cotton
club izdvaja mesna jela poput domaćeg pršuta i sira, potom black angus odrezak na cotton
club način ili slasni biftek na žaru. Ljubitelji morskih plodova pronaći će pregršt ukusnih
kombinacija najsvježije ribe poput brancina na mediteranski s ukusnim domaćim povrćem,
tuna odrezak, losos na žaru ili neizostavan gastro užitak – škampe na žaru.
Ukoliko pak više volite jela s tjesteninom, tu je za vas tjestenina al calamari, s lignja...Pročitaj još


Tataki tuna sa Cotton potpisom

Tataki tuna je tradicionalno japansko jelo delikatne pripreme koje zahtjeva mirnu i iskusnu ruku, te najfinije sastojke. Kad je riječ o pripremi Tataki tune, jedina dolazi u obzir sashimi-grade tuna, koja je sam vrhunac ponude kako po svježini, tako i po kvaliteti. Lagano popržena po rubovima, tuna zadrži svježinu, mekanu teksturu nalik svilenoj, nježan miris mesa bogatog proteinima, a dodatno ih se naglasi mješavinom ostalih tekstura i okusa. Ljubitelji morskih plodova obožavaju Tataki tunu, što vidimo i po dolascima u lokal te broju narudžbi ovog fenomenalnog jela. Inače tradicionalno servirana uz sezamovo ulje, kuhari Cotton Cluba Poreč biraju lokalni autohtoni pristup, te ju obogaćuju najfinijim maslinovim uljem domaće proizvodnje markiranim Cotton Club. Upotrebom maslinovog ulja domaće proizvodnje su na taj način istaknuli bogatu istarsku trad...Pročitaj još