Jedan od specijaliteta u ponudi prestižnog porečkog restorana Cotton Club predstavlja kombinaciju tradicionalnih istarskih jela i egzotičnih azijskih delicija koje su neizostavna kombinacija za vruće ljetne večeri. Cotton Club poznat je po svojim vrhunskim chefovima koji su brojnim i kontinuiranim edukacijama uvijek u korak s najnovijim trendovima gastronomske scene. Vješto kombinirajući tradicionalna jela istarskog podneblja s raznim namirnicama iz drugih krajeva urodila je i ovom izvrsnom istarsko-azijskom fuzijom koja će očarati svakoga.

Glavni sastojak ovog osvježavajućeg egzotičnog jela je goma wakame salata, u kombinaciji s tartarom od tune obogaćenim sjemenkama od sezama, te autohtonim istarskim ektradjevičanskim maslinovim uljem. Goma wakame salata je novum koji postaje sve popularniji na gastronomskoj sceni a potječe iz morskih dubina Kine, Japana i Koreje. U japanskoj su kuhinji alge česta namirnica čija popularnost u svijetu zdravih jela raste svaki dan sve više. Blagog su slatkastog okusa, meke teksture, te se izvrsno slažu s istarskim ekstradjevičanskim maslinovim uljem i domaćom rajčicom. Posebno je popularna u sushi kombinacijama, ali i u vegeterijanskoj prehrani. Naime, salata od morske alge čiji je glavni sastojak wakame penducle, bogata je omega 3 masnim kiselinama, kao i kalcijem i jodom zbog čega je u Kini često konzumiraju majke tijekom i nakon trudnoće. Osim toga, dokazano je da ova blagotvorna alga pospješuje sagorijevanje masnoća u organizmu, a njezina je kalorijska vrijednost pritom minimalna.

Ovaj iznimni specijalitet oduševit će Vas svojim osvježavajućim notama i egzotikom vješto ukomponiranoj u autentični istarski ambijent. Tradicija i inovacija jedni su od nezamjenjivih kombinacija koju profesionalno osoblje Cotton Cluba vješto pretvara u fuziju okusa i aroma Dalekog istoka i Mediterana pripremljenog u autentičnom krajoliku istarske kuhinje.