Tekuće zlato biljnog porijekla. Ne, nije nimalo pretjerano ako baš tako nazovemo istarsko maslinovo ulje, jedan od simbola ove regije kojem se uz divljenje klanja cijeli svijet. Jer maslina je više od biljke, ona je cijenjeni simbol življenja, neke više moći, obilježje sredozemnog svijeta i sinonim za zdravlje i pročišćenje. Istra je ove godine već drugi puta zaredom proglašena za najbolju maslinarsku regiju na svijetu prema najuglednijem svjetskom vodiču ekstradjevičanskih maslinovih ulja "Flos Olei 2017". Tako je dospjela ispred talijanske Toscane i španjolske Andaluzije. Kultura maslinarstva u Istri iznimno je izražena, a zlatni je standard da se na mjestima gastronomskih užitaka uz jelo servira i bočica maslinovog ulja. Jer istarsko se maslinovo ulje diči jedinstvenom aromom i opojnim mirisom, a još iz vremena rimske vladavine na ovim prostorima upravo se ulje iz istarskih maslinika smatralo za ono najbolje s kojim su se uspoređivala sva druga ulja. Više je sorti maslina od kojih na kraju vrijedne ruke istarskih maslinara dobivaju tekuće blago – picholine, pendolino, ascolana, bjelica... Generalno se ulja dijele na ona od jedne, ili miješana, od više sorti. O tome ovisi intenzitet arome i mirisa. Istarska autohtona sorta je bjelica koja daje prepoznatljivo ulje harmoničnog mirisa i okusa, a njegova je specifičnost da se savršeno sljubljuje uz brojna jela, osobito ona karakteristična za istarsko podneblje. Ponuda restorana i bara Cotton Club uključuje najkvalitetnije, izvorno i domaće maslinovo ulje koje je savršen sastojak ili dodatak vrhunskim jelima restorana, pomno osmišljenima kako bi svakome gostu pružila doživljaj za pamćenje.